Dirk Warm: "Spannend, gezellig en leerzaam. Voelde me erg op m'n gemak. Ga Marco wel een beetje missen!"

Praktijk

Voor het rijden met een aanhangwagen is in sommige gevallen verreist dat u als bestuurder beschikt over rijbewijs E (aanhangwagen).
Dit is het geval zodra de toegestane maximum massa van de aanhangwagen (ledig gewicht + laadvermogen van de aanhangwagen) ligt tussen de 750 en 3500 kg, en de toegestane maximum massa van de combinatie (trekkend voertuig + aanhangwagen) ligt tussen 3500 en 7000 kg.
 
Dus ligt het toegestane maximum gewicht van de combinatie (ledig gewicht trekkend voertuig + laadvermogen trekkend voertuig + ledig gewicht aanhangwagen + laadvermogen aanhangwagen) tussen de 3500 en 7000 kg. dan is rijbewijs E achter B verreist. Ligt dat gewicht boven de 7000 kg. dan is rijbewijs C(1)E noodzakelijk.
 
Het is mogelijk om rijbewijs E achter B in slecht 1 dag te behalen. Voorwaarde is dan echter wel dat u ervaring heeft in het (achteruit) rijden met een (middenas)aanhangwagen. Heeft u geen ervaring in het rijden met een aanhangwagen is het raadzaam om eerst een intakeles te nemen om te bepalen of een dagopleidng voor u uitkomst biedt.