Dirk Warm: "Spannend, gezellig en leerzaam. Voelde me erg op m'n gemak. Ga Marco wel een beetje missen!"

Theorie

Om in het bezit te komen van het rijbewijs voor de categorie personenauto, moet je voorafgaand aan het praktijkexamen ook een theorie-examen afleggen. Het theorie-examen wordt afgenomen door het C.B.R (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) in één van de examencentra verspreidt door het hele land. Je kunt altijd zelf bepalen waar je het theorie-examen wilt afleggen.

Deelnemen aan het theorie-examen kan vanaf de dag dat je 16 jaar wordt. Nadat je bent geslaagd voor het theorie-examen blijft de uitslag 18 maanden geldig.

Het theorie-examen bestaat uit 65 vragen, verdeeld over 3 categorieën namelijk:

 -Gevaarherkenning
(25 vragen)
 -Verkeersregels 
(30 vragen)
 -Verkeersinzicht
(10 vragen)

Om het theorie-examen met goed gevolg te kunnen afleggen is een goede voorbereiding noodzakelijk. Omdat iedereen een eigen voorkeur heeft voor wat betreft het aanleren van de theorie, zijn er verschillende mogelijkheden namelijk;

Zelfstudie:

Aan de hand van een theorieboek en eventueel een oefen cd-rom, leer je zelf alles over de theoretische kant van de rijopleiding op jouw eigen tempo.

Theoriecursus:

Medio 2015 zal er gestart worden met het verzorgen van een complete theoriecursus. Meer informatie hierover staat binnenkort hier op onze website. 

Privéles:

Het volgen van privéles is vooral prettig voor iemand die erg veel moeite heeft met het aanleren van de theorie. De hoeveelheid lessen, en de tijden waarop deze worden gegeven, wordt in overleg met de kandidaat bepaald.